Хронікерс

Гарячі українські новини

У “Київтеплонерго” показали пересувні котельні на випадок масований ракетних атак (ФОТО)

Столична влада протестувала пересувні котельні, які застосують через можливе пошкодження великих

Комунальне підприємство “Київтеплоенерго” в рамках масштабних навчань міських служб змоделювало оперативне підключення важливих соціальних об’єктів до пересувних котелень на випадок зупинки великих теплоджерел. Про це повідомляє пресслужба підприємства, передає Хронікерс.

Зазначається, що у разі масованих ракетних атак для обігріву лікарень та інших критично важливих закладів соцсфери можуть бути задіяні більше двадцяти мобільних котелень.

У випадку надзвичайної ситуації котельні зможуть працювати у автономному режимі та обігрівати лікарні. Теплова потужність мобільної котельні становить 600 кВт (або понад 0,5 Гкал/год). Вона виробляє теплоносій температурою до 80 °C. При цьому температуру можна регулювати залежно від погодних умов. Котельня обладнана генератором.

Головні переваги мобільних котелень — це автономність, автоматизація та енергоефективність. За рахунок розміщення безпосередньо біля будівлі-споживача мінімізуються тепловтрати, натомість підвищується надійність теплопостачання.