Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Болгарія та Україна узгодили режим ліцензування агропродукції

Україна та Болгарія узгодили деталі запровадження режиму ліцензування експорту українського насіння соняшнику, ріпаку, кукурудзи та пшениці

Про це йдеться у повідомленні пресслужби Міністерства аграрної політики Болгарії, яке наводить Європейська правда, повідомляє Хронікерс.

Узгодження відбулось під час онлайн зустрічі профільних болгарського міністра агрополітики Кирила Ватєва з українським колегою Миколою Сольським.

“Міністерство сільського господарства і продовольства дотримало свою обіцянку до 30 листопада максимально обмежити імпорт цієї сільгосппродукції, згідно з меморандумом, укладеним між урядом та Ініціативним комітетом протестувальників фермерів”, – зазначив Ватєв.

Він підкреслив, що після закінчення цього періоду Україна та Болгарія “суворо стежитимуть за тим, щоб не було спотворень ринку і щоб не було підірвано інтереси болгарських виробників, переробників і споживачів”.

Країни й надалі погодились продовжувати імпорт і обмін даними.