Хронікерс

Гарячі українські новини

Росіяни розстріляли українських воїнів, які здавалися у полон: Лубінець звернеться до ООН (ВІДЕО)

Окупанти впритул розстріляли українських військовослужбовців, які задавалися у полон біля Степового

Уповноважений з прав людини Дмитро Лубінець прокоментував відео, викладене у телеграм-каналі Deep Statе, на якому в районі Степового українські воїни були розстріляні під час здачі у полон, передає Хронікерс.

“Це чергове порушення Женевських конвенцій та вияв неповаги до міжнародного гуманітарного права! Російська сторона знову і знову показує своє обличчя терориста! Звернувся до Міжнародного комітету Червоного Хреста, мандат якого передбачає фіксацію злочинів щодо військовополонених. А на відео чітко видно, що українські військові виконують необхідні кроки, які показують, що вони здаються у полон! Воїни були обеззброєнні, а їхні руки – піднятими до гори. Вони не несли жодної загрози! Російська сторона мала взяти їх у полон та надати статус військовополонених”, – зазначив Лубінець.

Крім того, Лубінец має намір звернутися до Організації Обʼєднаних Націй, щоб постійна моніторингова місія ООН фіксувала цей факт, як ще один яскравий приклад порушення норм міжнародного гуманітарного права росією.