Хронікерс

Гарячі українські новини

Викраденій в Україні дитині змінили на Росії ім’я та громадянство, – Лубінець

Депутат російського Держдуми всиновив викрадену в Україні дитину

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець повідомив, що зафіксовано факт зміні ім’я та громадянства викраденій в Україні дитини. Про це Лубінець повідомив у телеграм-каналі, передає Хронікерс.

“Нещодавно з медіа стало відомо, що голова однієї з російських партій Сергій Миронов із дружиною Інною Варламовою “всиновили” вивезену з України дитину! У ЗМІ повідомляється, що 10-місячна Маргарита Прокопенко перебувала у дитячому будинку в Херсоні під час окупації російською армією міста. Звідти її вивезли до росії нібито для “обстежень і реабілітації”. Згодом дівчинці змінили ім’я й громадянство! Так, Маргарита стала “Мариною Міроновою”! Відомо також, що ймовірно спільно з дівчинкою забрали дворічного хлопчика Іллю Ващенка. Його доля наразі не відома”, – написав Лубінець.

Він зазначив, що до нього звернулася опікун рідної сестри Маргарити. Жінка просила сприяння встановлення місця перебування Маргарити та оформлення опіки над нею.

“Зазначу, що Маргарита має рідну шестирічну сестру та трирічного брата. Шестирічна сестра проживає з опікуном, а ось доля брата Маргарити не відома. Він, як і дівчинка, перебував у Херсоні. Тобто рідних сестру та брата розлучили росіяни”, – повідомив Лубінець.