Хронікерс

Гарячі українські новини

У Ладижині на Вінниччині відкриють центр для реабілітації військових

Ладижинська міська рада та компанія “ДТЕК Енерго” за сприяння Вінницької ОВА домовилися про створення на базі профілакторію енергокомпанії реабілітаційного центру для ветеранів ЗСУ

Про це повідомляє Хронікерс із посиланням на видання “Новини Вінниці”.

Також центрі зможуть пройти реабілітацію усі мешканці громади, які цього потребують.

Влада підписала з компанією “ДТЕК Енерго” відповідний меморандум про створення реабілітаційного центру.

Центр буде заснований на базі санаторію-профілакторію Ладижинської ТЕС, який “ДТЕК Енерго” передала в безоплатне користування громаді. Попереду ще багато роботи: підбір медичного персоналу, придбання обладнання, ремонт приміщень та облаштування центру з урахуванням вимог доступності та безбар’єрності. 

Приміщення майбутнього реабілітаційного центру розташоване у рекреаційній зоні. Залежно від потреб пацієнта, з ним працюватимуть за індивідуальною програмою – лікарі фізичної реабілітаційної медицини, терапевти, психологи та інші фахівці.

За словами присутніх на заході воїнів, що, знаючи про спроможність санаторію-профілакторію Ладижинської ТЕС, вони сподіваються, що там надаватимуть послуги реабілітації за найвищими стандартами.

Начальник ОВА Сергій Борзов зазначив, що Вінниччина має досить розгалужену систему реабілітації. За 2023 рік в області проліковано майже 10 тисяч осіб, в тому числі 1,5 тисячі дітей.