Хронікерс

Гарячі українські новини

Поєднання державних і місцевих інструментів дадуть потрібний результат для економічної стійкості, – Табурець

Кабмін продовжить реалізацію політик і програм підтримки реального сектору в областях

Голова Черкаської ОВА Ігор Табурець разом із промисловцями області зустрілися із першим віцепрем’єр-міністром України – міністром економіки України Юлією Свириденко для обговорення питань підтримки підприємництва, доступного кредитування житла, а також активізації будівництва та суміжних галузей економіки. Про це Табурець повідомив у фейсбуку, передає Хронікерс.

“На регіональному рівні ми не лише здійснюємо активну промоцію державних програм, також працюємо над прямою допомогою підприємництва. Зокрема, готуємо зміни до обласної Програми підтримки та розвитку малого та середнього підприємництва щодо запровадження ваучерної підтримки бізнесу. Ми неодноразово проводили комунікацію з Фондом розвитку підприємництва та розглядаємо можливість долучитися до компенсації з місцевого бюджету відсоткової ставки за кредитами “5-7-9”, – зазначив Табурець.

За його словами, поєднання інструментів – державних і місцевих – дадуть потрібний результат дляекономічної стійкості та міці України.

У свою чергу, Свириденко зазначила, що реалізація політик і програм підтримки реального сектору буде продовжена у 2024 році.

“Ми стимулюватимемо переробну промисловість, інвестиції в реальний сектор і несировинний експорт. На програму «5-7-9» у державному бюджеті на 2024 рік закладено 18 млрд грн, на гранти, зокрема для переробної промисловості – понад 5 млрд грн. З 2024 року відновлюється програма компенсації вартості виробництва сільськогосподарської техніки. Рівень локалізації при публічних закупівлях продукції машинобудування у 2024 році зросте з 15% до 20%”, – зазначила вона.