Хронікерс

Гарячі українські новини

Коломойський звернеться до Європейського суду з прав людини, – адвокат

Справа Коломойського може дійти до розгляду в ЄСПЛ

Адвокат Олександр Лисак, який представляє інтереси Ігоря Коломойського заявив, що разом із підзахисним має намір звернутися до ЄСПЛ через утримування олігарха у СІЗО. Про це повідомляє Telegraf.ua, передає Хронікерс.

“Ми з Ігорем Валерійовичем Коломойським прийняли рішення звернутись до Європейського суду з прав людини, враховуючи те, що національні суди продовжують утримання Ігоря Валерійовича під вартою без будь-якої виправданої правової мети, з повним паплюженням вимог Конвенції з прав людини. Суди безпідставно продовжують ув’язнення Ігоря Валерійовича без наявності будь-яких доказів того, що він може перешкоджати в той чи інший спосіб правосуддю. Йому визначено абсолютно неадекватний розмір застави в сумі понад 3 млрд. грн., яка є рекордною в історії України”, – йдеться у заяві.

За словами Лисака, “українські суди послідовно закривають очі на стан здоров’я Коломойського, який страждає на діабет, гіпертонію, хронічний панкреатит, атеросклеротичну хворобу магістральних судин, стеатоз печінки, холеостаз, сечокам’яну хворобу, аортальну недостатність та стан якого суттєво погіршується в умовах утримання в ізоляторі, що підтверджують висновки авторитетних лікарів”.