Хронікерс

Гарячі українські новини

Ми маємо забезпечувати потреби ЗСУ у спосіб, який викликає довіру у суспільства, – Жумаділов

Велику кількість потреб ЗСУ вже сьогодні слід переосмислювати для відповідності реаліям

Керівник Агенції ресурсного забезпечення Міноборони Арсен Жумаділов заявив, що для забезпечення нагальних потреб армії необхідна інституція, яка буде якісно забезпечувати військових всім необхідним. Про це Жумаділов сказав в ефірі “телеканалу 1+1”, передає Хронікерс.

При цьому він розповів, які зміни відбудуться в системі державних закупівель для української армії.

“Перш за все ми маємо взяти собі за ціль – забезпечити потреби ЗСУ. Що це означає? Безперервність постачання, щоб усе необхідне для бійця було йому доступно тоді і там, де це потрібно. Це виглядає просто, але насправді це не так. Ми маємо розуміти логістику, щоб зрозуміти де все це має бути на складах. Ми маємо також розуміти ритмічність поставок, щоб не було дефіциту з одного боку, і не псувався товар з іншого”, – сказав Жумаділов.

Він також підкреслив, що орієнтуватися в закупівлях слід на реальні потреби військових і робити це прозоро.

“Коли ми кажемо про потреби, то які це потреби – встановлені у 1970-1980-хх роках? Чи це ті потреби, які переглянуті і відповідають реальним? Бо те, що використовують наші військові сьогодні, ще два роки тому ніхто не уявляв, що воно буде потрібно. Тому потреби ЗСУ мають переосмислюватися і формуватися наново. Ми маємо також забезпечувати потреби ЗСУ у спосіб, який викликає довіру у суспільства і міжнародних партнерів. Ми говоримо про публічність, ми говоримо про прозорість, однакові правила гри для всіх учасників ринку. Щоб вони знали, як потрапити у тендери, що їх не дискримінують за тими чи іншими ознаками”, – зазначив Жумаділов.