Хронікерс

Гарячі українські новини

Загибель бійців 128-ї бригади: Умєров доповів про результати розслідування трагедії

Рустем Умєров отримав від Головної інспекції Міноборони доповідь про результати перевірки обставин російського удару по 128-й бригаді

Про це він міністр оборони розповів у фейсбуці, передає Хронікерс.

“Ми знаємо похвилинно, що і як відбулось. Розібралися, що призвело до трагедії і як її можна було уникнути. Так, там справді зібрали бійців у дворі будинку, щоб нагородити. Було проігноровано всі правила маскування. Поруч припаркували понад десять автомобілів”, – повідомив міністр.

Умєров зазначив, що у той час у небі був російський безпілотник-розвідник. Його зафіксували, повітряну тривогу оголосили по всій області. Військових також попередили про сектор, в якому працює ворожий БПЛА.

“Як тільки зафіксували ракетний пуск, поширили сигнал “ракетна небезпека”. На місці нагородження, жодних централізованих безпекових заходів вжито не було”, – зазначив міністр.

Також він додав, що слідство у цій справі триває, а усі, хто винен у трагедії, понесуть передбачене законом покарання. Умєров доручив Генштабу перевірити виконання безпекових протоколів у підрозділах.

“Звертаюся до всіх командирів, які відповідальні за безпеку воїнів: зневага до базових заходів безпеки неприпустима”, – написав міністр.