Хронікерс

Гарячі українські новини

Рятував пораненого: На Бахмутському напрямку під мінометним обстрілом загинув український хокеїст (ФОТО)

Під селом Андріївка загинув 22-річний хокеїст Макар Єрофеєв

Федерація хокею України повідомила, що під селом Андріївкою поруч із Бахмутом на Донеччині під час виконання бойового завдання загинув 22-річний Макар Єрофеєв, колишній хокеїст дніпровських “Зеніта”, “Яструбів” і “Аврори”, заступник командира роти розвідки 92-ї окремої штурмової бригади, передає Хронікерс.

За словами старшого брата Антона Єрофеєва, Макар загинув, коли вів новорекрутованих бійців в бій особисто. При відході Єрофеєв з побратимами переносили пораненого. Макар не відходив від пораненого до останнього не дивлячись на обстріл. Його вбили мінометною міною.

“Ми з Макаром були неймовірно близькі, по 10 годин спілкувалися про те, як побудований світ, – згадує Антон. – Ніколи не відчував у ньому страху. Макар завжди йшов у бій, навіть коли командири забороняли йому це робити. Макар не міг бачити смерті своїх підлеглих в екран “стрімів” та чути як вони отримують поранення, у рацію, завжди ходив з ними в бій. Його любили всі, з ким він був знайомим”, – розповів він.

Макар Єрофеєв брав участь в обороні Харкова, Чугуєва, командував підрозділами при Балаклійсько-Куп’янській операції, а коли отримав поранення, втік з лікарні. Макар був задіяний у пекельних боях на північ від Бахмута під Хромовим, зупиняв “вагнерів”, останнім часом організовував штурми біля Андріївки.