Хронікерс

Гарячі українські новини

“Укрзалізниця” оновила парк плацкартних вагонів на 3 мільярди гривень

В Українських потягах вперше за 15 років з’являться нові плацкартні вагони

Станом на 30 жовтня з державного бюджету цього року профінансовано АТ «Укрзалізниця» на 3,5 млрд грн (70% від доступних коштів), з яких майже 3 млрд грн спрямовано на закупівлю нових пасажирських вагонів. Про це повідомляє пресслужба міністерства фінансів, передає Хронікерс.

“Попередню оплату для придбання 44 нових пасажирських вагонів здійснено 28 жовтня цього року, серед яких передбачено поставку 9 нових  плацкартних вагонів. Це будуть перші нові плацкартні вагони придбані за останні 15 років, та вперше плацкартні вагони українського виробництва. Востаннє плацкартні вагони купувалися у далекому 2008 році і були вони російського виробництва”, – зазначив заступник міністра фінансів України Олександр Кава.

До кінця 2023 року на підтримку залізничного транспорту планується спрямувати близько 11 млрд грн бюджетних коштів. Зокрема, безпосередньо з державного бюджету саме на залізничні пасажирські перевезення передбачено 5 млрд грн. Більша частина коштів – це довоєнні доходи дорожнього фонду, які передбачалися на оновлення рухомого складу залізниці.