Хронікерс

Гарячі українські новини

У Харкові чоловік накинувся із сокирою на “половецьких баб” (ФОТО)

Вандал намагався понівечити історичні пам’ятки

На площі Конституції у Харкові вандал напав із сокирою на «кам’яних баб», пошкодивши пам’ятки архітектури. Про це повідомляє ГУ НП у Харківській області, передає Хронікерс.

Поблизу пошкоджених історичних памʼяток правоохоронці виявили металеву частину сокири. 3 листопада в ході оперативно-розшукових заходів поліцейські райуправління спільно зі співробітниками управління карного розшуку ГУНП в Харківській області встановили особу правопорушника та його місцезнаходження. Зловмисником виявився 45-річний безробітній харківʼянин.

Під час спілкування зі слідчим чоловік вину визнав повністю. Пояснив, що знаходився в стані алкогольного сп’яніння, вирішив сокирою відкрити коробки, під якими знаходились пам’ятки культури. Хотів, щоб ” вони подихали, подивились світ”.

У зв’язку з тим, що в ході досудового розслідування встановлені нові обставини, слідчі перекваліфікували злочин на ч. 2 ст. 298 (незаконне проведення пошукових робіт на об’єкті археологічної спадщини, знищення, руйнування або пошкодження об’єктів культурної спадщини) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 3 років позбавлення волі.