Хронікерс

Гарячі українські новини

У “Нафтогазі” пояснили, чому продовжують транспортування російського газу до Європи

Олексій Чернишов пояснив позицію компанії щодо транзиту російського газу

Глава правління НАК “Нафтогаз-України” Олексій Чернишов заявив, що транспортування російського газу територіє України відбувається виключно в інтересах західних союзників. Про це Чернишов сказав в інтерв’ю Радіо Свобода, передає Хронікерс.

“Це дуже важлива тема, яку маємо чітко прокоментувати. Україна продовжує транзит російського газу виключно з метою підтримки наших європейських колег, європейських партнерів, певних країн Євросоюзу, особливо тих так званих land locked країн, які не мають виходу до морів. І на сьогодні вони потребують цього об’єму”, – сказав він.

Чернишов зазначив, що Євросоюз заявив про те, що повністю відмовиться від споживання саме російського газу до 2027 року.

“Ми прагнемо, щоб це відбулося якомога швидше і скоріше, і до цього моменту. Бачимо, що певні процеси вже відбулися. Скорочення йде з кожним наступним місяцем. Але маємо пришвидшити цей процес і стимулювати це. Що стосується цього контракту – маємо також бути надійним партнером для наших європейських партнерів, для країн, які цього потребують. Але ця угода завершиться до кінця 2024 року, і ми не маємо намірів чи ініціативи її продовжувати”, – сказав Чернишов.