Хронікерс

Гарячі українські новини

Гетманцев розповів про поганий і дуже поганий сценарій у разі зупинення фінансової допомоги Заходу

Україна змушена буде друкувати гроші і скорочувати витрати у разі “втоми від війни” союзників

Голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев повідомив, що ситуація з державними фінансами в Україні дуже складна, а у разі скорочення міжнародної допомоги стане критичною. Про це Гетманцев сказав в інтерв’ю “Українським новинам”, передає Хронікерс.

“У випадку, якщо ми не знайдемо кошти на зовнішніх ринках – це умовно кажучи, це не про розміщення наших євробондів, на жаль, а фінансування наших партнерів. Якщо ми у них не знайдемо гроші, то у нас не так багато є виходів і всі вони дуже погані. Це секвестр, тобто ми вимушені будемо скорочувати все, що можна, а друге – це емісія, що теж податок на бідних, у нашому випадку на всіх, бо наше населення не багатшає у війну. У нас погані і дуже погані сценарії на випадок, якщо ці суми не будуть підкріплені нашими партнерами”, – сказав він.

За його словами, Україна веде переговори з країнами, в яких немає втоми від війни в Україні.

“Люди, які зараз при владі в європейських країнах і Штатах, досить чітко розуміють усе, що відбувається. Вони точно на нашому боці і на правильному боці історії. А втому ми відчуваємо по тим політичним процесам, які ми бачимо у зарубіжних країнах і, на жаль, відчуваємо на загальній думці виборців, наприклад, у Словаччині. Ми відчуваємо ознаки втоми не зі спілкування з представниками наших партнерів, а з тих речей, які відбуваються всередині держав, і розвиток цих процесівдля нас є дуже небезпечним”, – сказав Гетманцев.