Хронікерс

Гарячі українські новини

Поширення дезінформації про війну в Ізраїлі: В ЄС висловили попередження власнику “Х” Ілону Маску

В разі, якщо Маск не відреагує та не виправить ситуацію, його соцмережу можуть відключити в країнах ЄС

Про це повідомляє Громадське з посиланням на Guardian, передає Хронікерс.

Зазначається, що Єврокомісар Тьєррі Бретон попередив власника соцмережі X (колишній Twitter) Ілона Маска про те, що мережу використовують для поширення дезінформації щодо нападу палестинського угруповання ХАМАС на Ізраїль.

Бретон звернувся до мільярдера листом та закликав зв’язатися з Європолом, правоохоронним агентством ЄС, та відповідними правоохоронними органами упродовж 24 години.

“Після терористичних нападів ХАМАС на Ізраїль у нас є ознаки того, що ваша платформа використовується для поширення незаконного контенту та дезінформації в ЄС. Громадські засоби масової інформації та організації громадянського суспільства широко повідомляють про випадки підроблених і маніпуляційних зображень і фактів, які поширюються на вашій платформі в ЄС, зокрема перероблені старі зображення непов’язаних між собою збройних конфліктів, або військові кадри, які насправді походять із відеоігор. Це явно неправдива або оманлива інформація”, — наголошується в листі.

Від Маска очікують, що він надасть «швидку, точну та повну відповідь» на запит і зв’яжеться з «відповідними правоохоронними органами» протягом наступного дня. Інакше, за законодавством Європейського Союзу, йому загрожує штраф у розмірі 6% доходу від X або повна заборона соцмережі в державах ЄС.