Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Ситуація в Мар’їнці та Авдіївці загострилася, росіяни почали штурми, – Маляр

Сили оборони продовжують поступово просуватись на півдні, мають вже “стабільні” успіхи в районі Бахмута. В Мар’їнці та Авдіївці ситуація наразі загострилась, де ворог збільшив кількість обстрілів та намагається штурмувати

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі загальнонаціонального телемарафону, передає Хронікерс.

“Якщо говорити про південь загалом, тенденція, що там є просування наших Збройних сил і по цих напрямках, де є успіхи, ми закріплюємося. Але якщо говорити приміром щодо звільнених населених пунктів, звісно, що росіяни так просто не хочуть здаватися. Якщо ми говоримо про Роботине, що взяли під контроль, але довкола в районі Роботине, наприклад, точаться дуже серйозні бої. Разом з тим є просування. Якщо говорити про схід, у нас загострилась ситуація в Мар’їнці, Авдіївці. Росіяни там збільшили кількість обстрілів, більше того, вони почали там штурми”, – повідомила Маляр.

Водночас вона додала, що попри всі зусилля ворог не може захопити ні Мар’їнку, ні Авдіївку.

Крім того, за словами Маляр, на Куп’янсько-Лиманському напрямку спостерігається зменшення інтенсивності боїв з боку ворога.

“Там кількість боїв значно зменшилась. Були дні, коли тільки обстріли були, а по факту бойових зіткнень там мінімізовано. Але це не означає, що ворог там відмовився від своїх планів чи відступив. Ні, вони просто збираються з силами, готуються, і не полишають своїх задач вийти на Куп’янськ і Донецьку, Луганську області”, – відзначила заступниця міністра.

Також Маляр зауважила, що на Бахмутському напрямку Сили оборони мають успіх.

“По Бахмутському напрямку у нас там стабільно успіхи є. Ми поступово дуже, але впевнено там просуваємося вперед. Основні бої – Курдюмівка, Кліщіївка, Андріївка”, – повідомила вона.

За словами Маляр, наразі на фронті ситуація змінюється дуже динамічно.