Хронікерс

Гарячі українські новини

У МЗС відреагували на запрошення представників Росії та Білорусі на вручення Нобелівської премії

Україна обурена поверненням представників країн-агресорок до учасників церемонії вручення Нобелівської премії

Речник МЗС Олег Ніколенко повідомив, що Фундація Нобеля ухвалила рішення відновити практику запрошення послів росії та білорусі на церемонію вручення Нобелівської премії. Таке рішення, за його словами, пояснюється бажанням напряму доводити свої цінності навіть тим державам, які їм протистоять. Про це Ніколенко написав у фейсбуку, передає Хронікерс.

“Доводити цінності гуманізму до Росії та Білорусі – сізіфова праця. Зусилля, які не призведуть до результату. Найімовірніше, що в той день, коли російський посол сидітиме в гарному костюмі в Стокгольмському концерт холі російська армія скоюватиме чергові воєнні злочини на окупованих українських територіях, а російські ракети знищуватимуть чергові житлові квартали в українських містах. Як за таких умов сприймуть в Кремлі рішення фундації повернутися до business as usual? Лише посиленням відчуття безкарності та новими злочинами”, – написав дипломат.

Ніколенко нагадав, що минулоріч Фундація Нобеля не запрошувала російських та білоруських послів як відповідь на російську агресію проти України.