Хронікерс

Гарячі українські новини

Стрілянинина у Дніпрі: патрульного відправили під цілодобовий домашній арешт

Кіровський райсуд Дніпра обрав запобіжний захід для поліцейського, який 29 серпня застрелив водія, який напав на наряд патрульних – цілодобовий домашній арешт

Про це повідомляє “Радіо Свобода”, передає Хронікерс.

За даними журналістів, захист патрульного вважає підозру в умисному вбивстві необґрунтованою. Так само, як і тримання під вартою. Адвокати просили для нього особисте зобов’язання, домашній арешт або звільнення під заставу.

“Обвинувачувати особу в особливо тяжкому злочині і при цьому не дослідити, не встановити – навіть елементарно – подію, яка вміщується в 10 хвилин, на мій погляд, це дуже поверхневий підхід. І підозра, на мій погляд, не є обґрунтована”, – сказала адвокатка затриманого поліцейського Юлія Сегеда.

Патрульний через стан здоров’я не прибув до зали суду, але брав участь у засіданні онлайн. Кілька десятків поліціянтів прийшли до будівлі Кіровського райсуду Дніпра, аби підтримати свого затриманого колегу.

За словами адвокатки, у підзахисного черепномозкова травма і забій тканин, тож для нього вимагають стаціонарне лікування.

Патрульний своєї провини не визнав. Він стверджував, що застосував зброю тільки після того, як були використані всі можливі засоби, а також для захисту свого життя.

Прокурор просив тримання під вартою без можливості внесення застави.

Прокуратура вимагала обрати патрульному запобіжний захід — 60 діб арешту без права внесення застави.