Хронікерс

Гарячі українські новини

В Офісі президента прокоментували заклики до виборів під час війни

Проведення виборів на Банковій вважають нереальними з багатьох причин

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що проведення виборів посеред повномасштабної війни стане історичним прецедентом і потужним символом відданості України принципам демократії, але це буде надскладне завдання, аналогів якого ще не було в історії. Про це Подоляк написав у твіттері, передає Хронікерс.

“Проведення виборчого процесу під час активної фази бойових дій вимагатиме забезпечення безпеки на виборчих дільницях в умовах російських ракетних ударів. Це вимагатиме забезпечення голосування військових, які перебувають на лінії фронту. Це вимагатиме участі мільйонів українських біженців, розкиданих по планеті, а також мільйонів українців, які перебувають в окупації та полоні. Це також вимагатиме безперебійної наявності електроенергії в умовах атак на енергетичну інфраструктуру. Все це потребуватиме коштів тоді, коли весь бюджет має працювати на перемогу”, – написав Подоляк.

Він також зазначив, Україна також потребує збереження єдності під час виборчих кампаній та ефективності системи керування державним апаратом.

“Немає сумніву, що в потрібний момент Україна стійко пройде цей шторм і впорається з викликом, продовжуючи паралельно протистояти російській армії на лінії фронту. Але не можна не помічати дедалі більшого контрасту: з одного боку, безумовна відданість демократії з боку України, яка змагається в кривавій боротьбі за власне життя. З іншого… Навіщо потрібні цинічні заклики перекрити українцям кисень, щоб домовитися зі злом, з боку лідерів вільного світу?” – підкреслив Подоляк.