Хронікерс

Гарячі українські новини

Маляр розповіла про рішення уряду щодо електронного документообігу під час проходження ВЛК

В Україні триває модернізація військово-лікарських комісій

Заступниця міністра оброни Ганна Маляр повідомила, що уряд ухвалив рішення щодо запровадження електронного документообігу під час та після проходження ВЛК. Про це вона написала у телеграм-каналі, передає Хронікерс.

Зокрема, для покращення якості медичного обслуговування військовослужбовців під час проходження ВЛК та спрощення процедур реалізації постанов ВЛК для військовослужбовців (оформлення відпусток, звільнення) Кабмін затвердив Порядок здійснення обміну медичними та іншими документами військовослужбовців між військовими частинами, закладами охорони здоров’я, територіальними центрами комплектування та соціальної підтримки.

“Кабмін затвердив порядок електронного документообігу, який спростить взаємодію між усіма суб’єктами системи, що взаємодіють з військовослужбовцями в рамках військово-лікарської комісії, включаючи військові частини, центри комплектування та медичні заклади. Такий підхід звільняє військовослужбовців від ролі “кур’єра”, а замість цього надає можливість швидко отримати документи, необхідні для проходження огляду та реалізації рішень ВЛК”, – зазначила вона.