Хронікерс

Гарячі українські новини

“Це свято сильних людей”: Зеленський і Залужний привітали українців з Днем Незалежності (ВІДЕО)

Сьогодні, 24 серпня, Україна святкує 32-ну річницею відновлення своєї Незалежності. Саме в цей день у  1991 році Верховна рада затвердила Акт проголошення незалежності України

Вже другий рік країна відзначає свято в умовах повномасштабної війни. Президент України Володимир Зеленський та головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний привітали українців з Днем Незалежності, повідомляє Хронікерс із посиланням на їх дописи у соцмережах.

“Сьогодні ми відзначаємо 32-гу річницю нашої незалежності – незалежності України. Це цінність для кожного з нас, і за це ми боремось. І в цій боротьбі важливий кожен, бо ця боротьба – за те, що важливо кожному. Це – незалежна Україна. У великій війні немає маленьких справ. Немає непотрібних. Немає неважливих. Це стосується і людей, і дій, і слів. Бо ми всі зробили так, що, коли один говорить “Слава Україні!”, увесь світ відповідає: “Героям слава!”, – підкреслив президент у своєму привітанні, подякувавши кожному українці за його внесок у боротьбу за незалежність.

“Країна нескорених, непохитних, незламних! Країна гордих, героїчних та хоробрих. Де свобода і гідність завжди були ключовими цінностями. Вільна країна. Це факти, об які розібʼються ворожі задуми. З Днем Незалежності, Україно!”, – написав генерал Валерій Залужний.

У Києві, Чернігові, Полтаві та інших великих містах України сьогодні заборонено проводити недержавні масові заходи. Водночас у столиці України проведуть “парад” знищеної російської техніки: на Хрещатику виставлено десятки одиниць підбитого ворожого озброєння, зокрема танки, самохідні гаубиці, БМП, МТЛБ (багатоцільові тягачі), БТРи, БМД, рештки збитих ракет.