Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

В Україні майже чверть мостів перебувають у критичному стані, – Мінвідновлення

Комісія з перевірки стану мостових споруд проаналізувала основну інформацію щодо реального стану більшості українських мостів. З них 24% перебувають у критичному стані – є непрацездатними або обмежено працездатними

Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури, передає Хронікерс.

У рамках роботи Комісії було фіналізовано пропозиції для розв’язання проблем із розвитком та утриманням мостів і запобігання погіршення їхнього стану. Відповідний звіт було презентовано під час підсумкового засідання Комісії під головуванням Віце-прем’єр-міністра з відновлення – міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Олександра Кубракова.

“Головне питання, на яке повинна була дати відповідь Комісія, – який реальний стан українських мостів і які рішення необхідні, щоб запобігти всім можливим ризикам. На жаль, більше третини балансоутримувачів не володіють реальною інформацією про стан своїх мостів, а чверть усіх споруд у країні знаходяться у критичному стані”, – прокоментував віцепрем’єр з відновлення Олександр Кубраков.

На основі результатів роботи Комісії вже сформовано конкретні пропозиції, зокрема законодавчо закріпити пріоритетне спрямування коштів на реконструкцію чи капітальний ремонт аварійних мостів.

Комісія запропонувала доручити всім балансоутримувачам провести огляд усіх аварійних мостів та розробити комплекс протиаварійних заходів, реалізувати їх та прозвітувати за їх результатом.

Якщо мости є на дорогах державного значення, їх знімуть з балансу територіальних громад і передадуть Агентству відновлення. Наразі до Агентства вже надійшли відповідні пропозиції від балансоутримувачів щодо 28 мостів.

Також буде використано Аналітичну експертну систему управління мостами (АЕСУМ) для складання планів будівництва та утримання мостів. Система буде спрямована на збирання та постійне оновлення інформації про реальний стан мостів.

Інформація про стан мостів та пропозиції щодо розв’язання проблем будуть передані на розгляд РНБО та Кабміну.