Хронікерс

Гарячі українські новини

Рада може обмежити місцеві влади у використанні бюджетних коштів, – Арахамія

Закупівля барабанів для укриттів та інші скандальні витрати місцевих рад можуть дорого обійтися мерам міст

Голова фракції “Слуга народу” у Верховній Раді Давід Арахамія заявив, що після низки скандалів із закупівлями місцевих рад у парламенті розглядають питання про обмеження органів місцевого самоврядування у використанні бюджетних коштів. Про це Арахамія повідомив у телеграм-каналі, передає Хронікерс.

“Усі ці історії про барабани, стадіони, люксові овочерізки, перекладання бруківки, там, де вона не в такому жахливому стані, значною мірою дестабілізують суспільство, яке живе непростим життям, примудряючись не просто виживати, але ще й волонтерити, донатити на армію та зберігати оптимістичний погляд на майбутнє. Я вже мовчу про сигнали, які ми отримуємо із фронту — наші захисники просто шоковані цими новинами. Ми в парламенті активно обговорюємо ідею обмеження розпорядження цими коштами, але зупиняє нас лише те, що ми знаємо: коли ми це зробимо, ви почнете голосно кричати про “напад на децентралізацію”, що “влада атакує місцеве самоврядування” та поширювати інші схожі меседжі”, – зазначив Арахамія.

За його словами, пост – останнє попередження мерам міст та іншим чиновникам.

“Якщо ви не зупинитесь, не припините витрачати гроші на предмети не першої необхідності, на те, що аж ніяк не наближає нас до перемоги, то парламент внесе законодавчі обмеження на період воєнного стану”, – зазначив Арахамія.