Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

ВРУ підтримала у другому читанні та в цілому законопроєкт про запровадження електронного акцизу на алкоголь та тютюн

Рада підтримала законопроєкт №8287, яким передбачається запровадження з 1 січня 2026 року електронної акцизної марки та створення цифрової системи простежуваності “еАкциз”

Про це в телеграм-каналі написав очільник Мінцифри Михайло Федоров, передає Хронікерс.

“За” проголосували 252 народні депутати.

За словами Федорова, впровадження електронної системи “еАкциз” з використанням технології Track & Trace дозволить відстежувати маршрут усіх тютюнових та алкогольних виробів. Так держава отримуватиме повну інформацію про весь ланцюг постачання продукції та зможе аналізувати обсяги, які доходять до полиць магазинів.

Кожен продукт матиме електронну акцизну марку, виражену двовимірним DataMatrix-кодом. Виробники та імпортери самостійно зможуть генерувати її в цифровій системі простежуваності “еАкциз” та наносити на кожну пляшку алкоголю чи пачку цигарок.

“Товари для Duty Free також матимуть електронну марку. Адже на продукти для Duty Free найчастіше можна натрапити на сірому ринку України”, – додав очільник Мінцифри.