Хронікерс

Гарячі українські новини

В Офісі президента розповіли про загрозу підриву росіянами Запорізької АЕС

Росіяни шантажують світ загрозою терористичних актів

Радник голови Офісу президента Михайло Подоляк заяви, що існує загроза підриву росіянами Запорізької АЕС. Про це Подоляк сказав в інтерв’ю РБК Україна, передає Хронікерс.

“У росії сьогодні немає військових інструментів впливу на розвиток подій по лінії фронту. У них є тільки терористичні інструменти, такі як підрив ГЕС. І Росія використала цей інструмент, пробуючи довести світу: давайте ви перестанете допомагати Україні, ви змусите Україну визнати наше право їх вбивати, історичне право їх мордувати, ви визнаєте, що ми маємо залишатися на частині території України, а ми будемо далі провокувати Україну, будемо далі пробувати її знищити і так далі. Але ви сьогодні маєте це все визнати, інакше ми будемо використовувати тероризм як такий”, – сказав він.

За словами Подоляка, світ розуміє, що Україна буде відмовлятись від таких пропозицій.

“Екологічна катастрофа після підриву Каховської ГЕС – це ніщо в порівнянні з екологічною катастрофою пан’європейського рівня при спробі Росії підірвати ЗАЕС. Ми маємо сьогодні усвідомити, що росія – це країна-терорист, не спонсор тероризму, а країна-терорист, тому що вона сама свідомо використовує ці інструменти”, – зазначив Подоляк.