Хронікерс

Гарячі українські новини

Скандального суддю Чауса засудили до 10 років ув’язнення

ВАКС оголосив вирок у справі колишнього судді Дніпровського районного суду Києва

Колишнього суддю Дніпровського районного суду Києва Миколу Чауса, який закопав хабар у 150 тисяч доларів на своєму подвір’ї, ув’язнили на 10 років із конфіскацією майна. Таке рішення ухвалив Вищий антикорупційний суд України, передає Хронікерс з посиланням на Суспільне.

Суд підтримав позицію прокурора і визнав Чауса винним. За ч. 4. ст. 368 Кримінального кодексу України йому оголосили вирок у вигляді 10 років позбавлення волі, а також позбавили права займати відповідні посади протягом трьох років.

Адвокати Чауса заявили, що подаватимуть апеляцію на рішення суду. При цьому прокурори вимагали 12 років позбавлення волі.

  • суддю Чауса затримали у 2016 році під час отримання хабаря у 150 тисяч доларів у справі щодо торгівлі наркотиками. За даними НАБУ, отримані гроші він закопував на своєму городі у літрових банках. Однак заарештувати суддю не вдалося, оскільки парламент не дав на це дозвіл. Згодом Чаусу вдалося втекти до Молдови. У листопаді 2016 року НАБУ повідомило, що Інтерпол оголосив його у міжнародний розшук. У березні 2021 року Україна подала запит на екстрадицію екссудді з Молдови. 3 квітня 2021 року адвокат Чауса Юліан Балан повідомив, що у Кишиневі невідомі викрали суддю-втікача.