Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

У Херсоні підтоплені 129 трансформаторних підстанцій

Станом на 7 червня через підрив Каховської ГЕС і повінь без світла залишаються 20 тисяч споживачів

У Херсоні підтоплені 129 трансформаторних підстанцій, на Миколаївщині – дві сонячні електростанції. Про це повідомляє пресслужба Міністерства енергетики, передає Хронікерс.

“Через підрив окупантами Каховської ГЕС та спричинену ним повінь триває надзвичайна ситуація на півдні країни. У Херсоні та сусідніх населених пунктах через паводок без світла лишилися майже 20 тис. споживачів”, – йдеться в повідомленні.

Також підтоплена насосна станція Херсонської ТЕЦ. Утім, основні потужності теплоелектроцентралі – поки поза межами зони ризику, уточнили у відомстві.

Зазначається, що в Херсоні станом на ранок підтоплені і, відповідно, пошкоджені 129 трансформаторних підстанцій. На Миколаївщині внаслідок паводку підтоплені дві сонячні електростанції.

Ситуацію на окупованій Запорізькій АЕС постійно моніторять експерти “Енергоатома”. Прямої загрози через підрив Каховської ГЕС для електростанції наразі немає.