Хронікерс

Гарячі українські новини

В Офісі генпрокурора оновили дані про кількість постраждалих внаслідок російської агресії дітей

Внаслідок збройної агресії Росії загинули щонайменше 484 українських дитини, ще майже тисяча дістали поранення

Про це повідомляє Офіс генпрокурора, передає Хронікерс.

“Станом на ранок 3 червня 2023 року більше ніж 1482 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії РФ. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів 484 дитини загинули та понад 998 отримали поранення різного ступеня тяжкості”, – йдеться у повідомленні.

Найбільше постраждало дітей у Донецькій області – 462, Харківській – 283, Київській – 128, Херсонській – 105, Запорізькій – 91, Миколаївській – 89, Дніпропетровській – 74, Чернігівській – 71, Луганській – 67.

Зокрема, на Харківщині 2 червня внаслідок обстрілу російськими військами смт Ківшарівка Харківської області поранений 3-річний хлопчик.

Також 2 червня між с. Лютівка та с. Леміщене автомобіль з родиною наїхав на вибуховий пристрій та підірвався. Дві дівчинки 12 і 15 років та 12-річний хлопчик, які були в авто, дістали поранення.

У Херсонській області 2 червня у с. Загорянівка на дитячому майданчику здетонував вибуховий предмет, залишений окупантами. Травми отримали двоє хлопчиків 3 та 10 років.

В Офісі генпрокурора наголошують, що дані щодо дітей, травмованих та загиблих через війну, не є остаточними, додали в Офісі генпрокурора. Триває робота з їхнього встановлення в місцях ведення бойових дій, на тимчасово окупованих та звільнених територіях.