Хронікерс

Гарячі українські новини

Естонія побудує в Житомирі дитячий будинок сімейного типу

Естонія збирається побудували в Житомирі дитячий будинок сімейного типу для родини переселенців з Херсона

Про це повідомляє Житомирська міська рада, передає Хронікерс.

“Із нашої сторони є рішення про будівництво житлового приміщення для дитячого будинку сімейного типу. Минулого тижня було оголошено конкурс, в якому можуть брати участь архітектори з Естонії та України, для того, щоб спроєктувати будинок”, – зазначив керівник проєкту розвитку інфраструктури в Україні Тармо Нідо.

На сьогодні в Житомирі є 12 дитячих будинків сімейного типу, включаючи 2 будинки, які були створені за підтримки німецького благодійного фонду «Міст в життя» під керівництвом Вальдемара Шрьодера.

Крім того, Житомир прийняв 7 таких сімей, які є внутрішньо переміщеними особами. Одна з них приїхала з Херсону, виховує 5 дітей та має намір залишитися жити у Житомирі. Вони вимушені орендувати житло. На жаль, у нас немає приміщення, яке можна надати їм для проживання.

“Обидві країни мали спільне радянське минуле. Нам цікаво перейняти досвід та знання в тих сферах, в яких країна пішла вперед. Сьогодні Естонія готова нам підставити своє плече”, – зауважила заступниця міського голови Світлана Ольшанська.