Хронікерс

Гарячі українські новини

Посібник окупантів: одесита засудили за державну зраду

До 15 років за ґратами засудили російського агента, який “зливав” дані про обороноздатність Одеської області та наводив ракети на об’єкти регіону

Про це йдеться у повідомленні Офісу генерального прокурора, передає Хронікерс.

Підозрюваний — житель Одеси. За даними слідства, він розвідував у місті й області чисельність та маршрути переміщення ЗСУ, захисні укріплення, їхнє маскування, місця зосередження техніки та зброї.

Чоловік також збирав у соцмережах та Telegram-каналах інформацію про волонтерів, які надають допомогу силам оборони України, одеситів, які займають і транслюють суспільству активну проукраїнську позицію.

Також агент передавав російським кураторам інформацію про персональні дані відомих йому українських військових для подальшого їх вбивства та вчинення щодо них інших злочинів.

“Намагаючись максимально використати свій потенціал зі збору розвідувальної інформації, засуджений передавав білоруській журналістці дані про підготовку підрозділів Збройних сил України, Національної гвардії та Державної прикордонної служби України до оборони Одещини. Передану інформацію ворог потім використовував для завдання ракетних ударів по регіону”, — кажуть у відомстві.

Під час затримання у чоловіка знайшли мобільний телефон, який використовувався в злочинній діяльності, та вогнепальну зброю з боєприпасами.

У судовому засіданні він визнав свою вину, утім не розкаявся, з огляду на свої ідеологічні вподобання.

Суд визнав чоловіка винним у державній зраді та незаконному поводженні з вогнепальною зброєю та боєприпасами (ч. 2 ст. 111, ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України). Йому призначили 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.