Хронікерс

Гарячі українські новини

Парламентська асамблея НАТО визнала злочини РФ проти України геноцидом, а російський режим — рашизмом

Парламентська асамблея НАТО одноголосно визнала злочини Росії проти України геноцидом, а терористичний режим у РФ – рашизмом

Про це повідомив голова постійної делегації України в Парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв, передає Хронікерс.

“На сесії Асамблеї в Люксембурзі ми добилися прийняття надзвичайно сильної декларації, яка буде мати далекосяжні політичні наслідки”, – повідомив Чернєв.

Також асамблея закликала уряди своїх країн відкрито оголосити на саміті у Вільнюсі про те, що Україна стане членом НАТО, і погодити наступні конкретні кроки для вступу України до Альянсу.

Це рішення асамблеї український парламентар називає “дипломатичною перемогою”. За його словами, в ухваленій декларації є “і підтримка міжнародного трибуналу, і допомога Україні до перемоги й після неї, і засудження ідеології рашизму, і відновлення територіальної цілісності, і санкції, і репарації, і план Маршалла, і багато іншого”.

Чернєв додав, що віцепрезидент Парламентської асамблеї НАТО Міхал Щерба (депутат польського парламенту) готував декларацію та допомагав українській стороні у просуванні наративів.

“Фундамент для саміту НАТО у Вільнюсі закладений. Парламентарі країн Альянсу свою позицію висловили. Тепер справа за урядами”, – наголосив голова постійної делегації України.