Хронікерс

Гарячі українські новини

Голову Верховного Суду Князєва спіймали на хабарі в 3 млн доларів, – ЗМІ

Пізно ввечері 15 травня Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура повідомили, що викрили масштабну корупцію у Верховному суді України

Про це повідомляється на сторінці НАБУ у фейсбуці, передає Хронікерс.

“НАБУ і САП викрили масштабну корупцію у Верховному Суді, а саме схему щодо одержання неправомірної вигоди керівництвом та суддями ВС. Наразі проводяться невідкладні слідчі дії. Деталі згодом”, – йдеться у дописі.

Офіційно ні НАБУ, ні САП на своїх ресурсах не повідомляли, кого саме затримали на хабарництві, але показали фото грошей.

Низка ЗМІ з посиланням на свої джерела у НАБУ повідомили, що при отриманні хабара в розмірі 3 млн доларів затримали голову Верховного суду Всеволода Князєва. 

За інформацією джерел ZN.UA у НАБУ, обшуки проходять у ще 18 суддів ВС України, а Князєв отримував гроші від людей, які діяли в інтересах олігарха Костянтина Жеваго.

Також зазначається, що на тлі затримання Князєва обшуки проходять у ще 18 суддів ВС України, які слухали зазначену справу. Вища рада правосуддя має їх відсторонити. Водночас, Князєв уже близько півтора роки не має заступника, тому його затримання означатиме “обезголовлення” органу.

Князєв є головою Верховного Суду з 1 грудня 2021 року.