Хронікерс

Гарячі українські новини

Співпрацює з фсб та соратником Кадирова: СБУ викрила нові факти причетності ексміністра Табачника до окупації півдня України

Слідчі Служби безпеки викрили нові факти злочинної діяльності колишнього міністра освіти та науки Дмитра Табачника, який підозрюється у державній зраді

Про це інформує пресцентр СБУ, передає Хронікерс.

Встановлено, що зрадник перебуває на прямому зв’язку з кадровим співробітником 9-го управління Департаменту оперативної інформації 5-ї служби фсб Олегом Козловим.

Після початку повномасштабного вторгнення Табачник координував з представником російської спецслужби свою підривну діяльність проти України. За даними слідства, він брав активну участь в організації псевдореферендумів в окупованих районах Херсонської та Запорізької областей.

Разом з цим Табачник безпосередньо виконував завдання Москви щодо «переформатування» освітньої та медичної галузей під потреби країни-агресора. Саме за його координації більшість навчальних закладів і лікарень регіону були переобладнані під казарми окупаційних угруповань рф.

Відповідні «заходи» зрадник проводив спільно з гауляйтерами Сальдо і Балицьким.

Крім того, встановлено факти участі Табачника у розграбуванні майна мешканців Мелітополя. Спільно з Мурадом Саідовим – так званим «смотрящим» від Кадирова за регіоном, у квітні минулого року вони організували вивезення до Криму сільгосптехніки зі складів місцевого агрохолдингу.

На підставі зібраних доказів Табачнику додатково повідомлено про підозру за двома статтями Кримінального кодексу України: ст. 111-2 (пособництво державі-агресору) та ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни).