Хронікерс

Гарячі українські новини

Окупанти розмістили військову техніку та вибухівку у турбінному відділенні енергоблоку Запорізької АЕС

Рашисти розмістили у приміщенні турбінного відділення енергоблоку №4 Запорізької АЕС військову техніку, зброю та вибухівку

Про це повідомляє Держатомрегулювання, передає Хронікерс.

“Представники МАГАТЕ повідомили про факт розміщення російськими окупантами військової техніки, зброї та вибухівки у приміщенні турбінного відділення енергоблоку №4 ВП «Запорізька АЕС». Про це стало відомо під час щотижневої наради з питань комунікації між кризовим центром (IEC) МАГАТЕ та Держатомрегулювання щодо діяльності місії МАГАТЕ на майданчику Запорізької АЕС, яка відбулась 2 травня 2023 року”, – йдеться у повідомленні.

Також в Держатомрегулюванні зазначили про отримання інформації стосовно зберігання окупантами техніки, зброї та вибухівки в інших виробничих приміщеннях Запорізької АЕС, в тому числі у ремонтно-механічних майстернях та на дахах енергоблоків.

“Нові злочинні дії російських окупантів – черговий крок, який завдає значної шкоди ядерній та радіаційній безпеці ядерних установок, що є на промисловому майданчику Запорізької АЕС. Неадекватні рішення та дії російських військових наражають на небезпеку як персонал атомної станції, так і жителів прилеглих населених пунктів. Вкотре наголошуємо, що у разі виникнення аварійної ситуації на ЗАЕС із потенційно можливим виходом радіоактивних речовин у навколишнє середовище, наслідки відчує не лише Україна – вони матимуть транскордонний характер”, – наголосили в Держатомрегулюванні.