Хронікерс

Гарячі українські новини

Накладено арешти на 5 морських суден, які причетні до перевезення через Крим награбованого українського збіжжя

Ще на 5 російських суден накладено арешти за незаконне транспортування краденого українського зерна

Про це інформує Офіс генпрокурора передає Хронікерс.

Зазначається, що за процесуального керівництва прокуратури автономії здійснюється розслідування щодо порушень порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію та виїзду з неї (ч. 2 ст. 332-1 КК України).

За даними слідства, судна «Вера», «Волго-дон 5043 та 205», а також «Волго-балт 188 й 106» під прапорами держави-окупанта здійснювали систематичні незаконні заходи до закритого Севастопольського морського торговельного порту. Таким чином порушники переправляли викрадене українське зерно до третіх країн та використовували Крим, як своєрідний «логістичний хаб» у злочинній схемі.

В рамках цього кейсу за клопотаннями прокуратури автономії судом накладено арешти на 15 таких суден-порушників.

З липня 2014 року Україна офіційно припинила функціонування всіх портів окупованої території АР Крим та м. Севастополя, гавані півострова закриті для міжнародного судноплавства. Заходження суден під іноземним прапором до морських портів Криму правоохоронні органи автономії кваліфікують як дії, що підривають суверенітет України та порушують норми національного законодавства, що тягне за собою кримінальну відповідальність судновласників, операторів та капітанів суден.

Досудове розслідування здійснюється ГУ СБУ в АР Крим.