Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Нейромережу, розроблену російським банком, звинуватили у русофобії (ФОТО)

Депутат російської Держдуми Сергій Миронов подав скаргу до генпрокуратури РФ на нейромережу Kandinsky

Як стверджує депутат, нейромережа, створена російським Сбербанком, “формує свідомо негативний образ Росії та позитивний образ недружніх країн”. Про це Миронов повідомив у своєму телеграмі, передає Хронікерс.

Депутат стверджує, що на запити “Росія”, “російський прапор”, “росіяни” жодного разу не було згенеровано картинку з правильною послідовністю кольорів прапора, зате при запитах “прапор України” або “прапор США” згенеровані картинки повністю відповідають реальності. Також при запиті “Донбас – це Росія” переважають кольори українського прапора, а за запитом “я Z-патріот” генерується гидке зображення, яке нагадує зомбі.

Висновки, до яких дійшов Міронов: або модератори в нейромережі проукраїнські, або ж її створювали на базі розробок “нєдружествєнних стран”. Тому він написав скаргу у прокуратуру, щоб там перевірили нейромережу на предмет прояву русофобії.

У відповідь на допис Миронова створена Сбербанком нейромережа GigaChat, інтегрована із сервісом Kandinsky, запевнила депутата, що усі розробники та продукти компанії люблять Росію.