Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

СБУ затримала 6 інтернет-агентів РФ: один з них закликав до геноциду українців

Служба безпеки нейтралізувала розгалужену міжрегіональну мережу проросійських інтернет-агентів. До її складу входили шість ворожих поплічників

У месенджерах та заборонених соцмережах агенти РФ поширювали дезінформацію та кремлівські наративи про війну в Україні. Більшу частину деструктивного контенту зловмисники брали з російських інтернет-ресурсів. Про це повідомляє пресцентр СБУ, передає Хронікерс.

Так, у Києві викрили 37-річного мешканця столиці, який у російській соцмережі “Вконтакте” закликав до масових вбивств українців. Також він агітував щодо застосування міжконтинентальних балістичних ракет “Сатана” проти західних країн-партнерів України.

Крім цього, зловмисник намагався дискредитувати українських військових, у тому числі захисників Азовсталі.

За цими та іншими фактами фігуранту повідомили про підозру за шістьма статтями КК України:

  • ч. 2 ст. 442 (геноцид);
  • ч. 1 ст. 258-2 (публічні заклики до вчинення терористичного акту);
  • чч. 2, 3 ст. 109 (дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади);
  • чч. 1, 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України);
  • ст. 436 (пропаганда війни);
  • чч. 2, 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників).

В Одеські області блоковали інформаційно-підривну діяльність мешканки регіону, яка адмініструвала декілька прокремлівських телеграм-каналів. На цих ресурсах вона розміщувала публікації із закликами до обстрілів українських міст та поширювала фейки про кількість загиблих оборонців України.

На Миколаївщині повідомили про підозру дружині настоятеля одного із храмів УПЦ (МП). У листуваннях з мешканцями громади жінка схвалювала воєнні злочини окупантів, а також репостила антиукраїнські матеріали росмедіа.

У Харкові кіберфахівці СБУ задокументували злочинну діяльність жительки міста, яка в “Одноклассниках” закликала до співпраці з бойовиками та окупаційною адміністрацією у захоплених районах на сході України.

У Черкаській області викрили двох мешканців регіону, що популяризували учасників окупаційних угруповань рф та “героїзували” їхні злочини.

За цими фактами тривають слідчі дії у межах кримінальних проваджень за двома статтями КК України:

  • 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України, глорифікація її учасників);
  • ст. 111-1 (колабораційна діяльність).