Хронікерс

Гарячі українські новини

Військово-лікарські комісії працюватимуть на базі цивільних лікарень, – рішення уряду

Кабмін визначився з тим, як вирішити проблему функціонування військово-лікарських комісій

Уряд під час чергового засідання ухвалив постанову щодо впровадження нового пакета в рамках Програми медичних гарантій. Він передбачає проведення медичних оглядів мультидисциплінарними командами лікарів військово-лікарських комісій (ВЛК), що утворюються при територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки. Про це повідомляє пресслужба Кабміна, передає Хронікерс.

Позаштатні ВЛК, які функціонують при ТЦК та СП, функціонуватимуть на базі цивільних медичних закладів. Їхня кількість та перелік з урахуванням поточного навантаження визначатиме керівництво обласних військових та київської адміністрацій. Нацслужба здоровʼя укладатиме договори з цими медзакладами та забезпечуватиме оплату наданих послуг за новим пакетом “Медичний огляд осіб, який проводиться при територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки”.

Такий крок, підкреслюють в уряді, дозволить посилити ресурсне забезпечення роботи лікарів, які залучені до проведення медичних оглядів для оцінки придатності особи до військової служби.