Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Польща почала будувати електронний бар’єр на кордоні з Росією

Польща почала зводити електронний бар’єр на межі з Калінінградською областю РФ для кращого контролю за ситуацією на кордоні

Про це сказав міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський, повідомляє Хронікерс із посиланням на RMF 24.

“Розпочато будівництво електронного бар’єра на польсько-російському кордоні. Роботи будуть завершені восени цього року. Ми матимемо повний моніторинг того, що відбувається на кордоні з Росією”, – повідомив Камінський.

Систему камер і датчиків руху встановлять на 199 кілометрах кордону. Він охопить весь сухопутний кордон з РФ, за винятком ділянки Віслинської коси, де кордон вже декілька років охороняють електронні пристрої.

Ділянка захисного бар’єру буде розділена на 12 функціональних секцій. На ній встановлять близько 2 тисяч стовпів для відеоспостереження, 3 тисячі відеокамер і 700 км силових, передавальних і сигнальних кабелів.

Камінський зазначив, що бар’єр на кордоні з Росією буде “неймовірно сучасним” – таким, як і на кордоні з Білоруссю.

“Наш східний кордон, я переконаний, буде чудово підготовлений до будь-яких протиправних дій, які пов’язані з кризовими ситуаціями з нашими східними сусідами. Я переконаний, що це буде найкраще захищений кордон в Європейському Союзі”, – сказав міністр.

На будівництво бар’єра передбачили понад 83 млн доларів, у тому числі понад 9 млн доларів – на зміцнення рельєфу на окремих ділянках кордону.