Хронікерс

Гарячі українські новини

По 15 років за ґратами проведуть двоє чоловіків з Горлівки, що вступили до лав “ДНР”

Двох жителів м. Горлівка Донецької області визнано винними у державній зраді, колабораційній діяльності та участі у не передбаченому законом збройному формуванні

Про це інформує пресслужба прокуратури Полтавської області, передає Хронікерс.

Прокуратурою доведено, що у лютому минулого року чоловіки, будучи громадянами України, добровільно вступили до «народної міліції Донецької народної республіки». Вони служили в одній із мотострілкових бригад на посадах стрілків. Їм видали камуфляжну форму зразка збройних сил РФ і зброю.

Перебуваючи у Донецькій області, вони виконували накази командирів російської армії та незаконного збройного формування, здійснювали окупацію захоплених територій України та інженерно-технічне облаштування позицій.

Один із засуджених займався евакуацією поранених і вбитих військовослужбовців країни-агресора та учасників незаконного збройного формування.

Чоловікам призначено покарання у виді 15 років позбавлення волі з позбавленням права обіймати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування строком на 10 років та з конфіскацією всього майна.

До набрання вироком законної сили особи перебуватимуть під вартою.

  • Директорці кримської турагенції, що допомогла депортувати понад тисячу українських дітей, повідомили про підозру