Хронікерс

Гарячі українські новини

Ігнат розповів, що потрібно ЗСУ для боротьби з російськими керованими авіабомбами

Армія РФ застосовує керовані авіабомби по всій лінії фронту. Аби протистояти цьому, необхідні засоби, які б допомагали знищувати авіацію ворога на великих відстанях

Про це зазначив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону, передає Хронікерс.

“Це не лише південь, а по всій лінії фронту: Сумська область, Чернігівська область, безумовно, східний напрямок. Вони атакують (керованими авіабомбами, – ред.) всюди. Тобто, є ця нова загроза, на яку реагувати, м’яко кажучи, важко, бо противник застосовує ці керовані бомби дистанційно, і поки що безкарно”, – розповів Ігнат.

За його інформацією, російські літаки завдають ударів із дистанції від 50 кілометрів від лінії бойового зіткнення або ж від кордону з Україною, чи моря – їх наразі нічим дістати.

“Щодня ворог застосовує на лінії фронту близько 10-12 керованих авіабомб. В основному, це бомба ФАБ-500, яка обладнана крилами, GPS-навігацією й здатна летіти до цілі ще 10-20 кілометрів, а можливо й більше”, – зазначив Ігнат.

За словами Ігната, для боротьби з ворожими авіабомбами Україні потрібні наземні засоби, такі як Patriot або ж SAMP-T.

“А найкраще – це сучасні літаки, наприклад, F-16 або інші літаки покоління 4+, здатні протистояти російській авіації на великих відстанях, які мають і потужні радари, і ракети класу «повітря-повітря». Тільки так можна протистояти цій загрозі. Тому ще раз і ще раз треба звертатися до наших партнерів, щоб дійсно процес надання Україні такої техніки пришвидшувався”, – підсумував Ігнат.