Хронікерс

Гарячі українські новини


    Warning: Undefined variable $pinterest in /home/u500798741/domains/hronikers.com/public_html/wp-content/themes/royal-news-magazine/header.php on line 155

Росіяни визнали черговий факт викрадення українських дітей, – Лубінець

В інтерв’ю для іноземних ЗМІ російська уповноважена з прав дитини Марія Львова-Бєлова розповіла про черговий факт воєнного злочину, скоєного стосовно української дитини

Про це повідомив омбудсмен Дмитро Лубінець, передає Хронікерс.

Він зазначив, що Львова-Бєлова, котра була “удостоєна” гаазького ордера на арешт за воєнні злочини, під час своєї пресконференції для іноземних ЗМІ публічно повідомила про те, що російські спецслужби завадили повернутися додому українській дитині.

“Йдеться про громадянина України, 17-річного Богдана Єрмохіна, якого російські солдати спочатку вивезли з Маріуполя у Донецьк, а потім в РФ у прийомну сім’ю. При тому, що дитина має в Україні сестру. Цей юнак має громадянство України. А тому, примусове переміщення його на територію країни-агресора не «порятунок», як це зауважує Львова-Бєлова, а злочин”, – наголосив Лубінець.

Омбудсмен додав, що хлопець намагався самостійно повернутися на Батьківщину – доїхав до Білорусі, де хлопця затримали та повернули назад до РФ.

“Ця історія – чергове публічне зізнання у скоєних воєнних злочинах – викраденні українських дітей! Впевнений, що за це неодмінно буде справедливе покарання”, – наголосив Дмитро Лубінець.