Хронікерс

Гарячі українські новини

Результат кропіткої багаторічної праці: У Німеччині підписано Меморандум про співробітництво з Україною у сфері відновлювальної енергетики (ФОТО)

Голова правління громадської спілки Global 100 RE Ukraine Олександр Домбровський повідомив про підписання важливого Меморандуму створення та підтримання постійних контактів і посилення співробітництва Німеччини та України у сфері відновлюваної енергетики

Про це Домбровський написав у своєму Фейсбуці, передає Хронікерс.

Зокрема, йдеться про результати багаторічної роботи і професійне визнання України на європейському рівні.

“Global 100% RE разом із асоціативними членами спілки Біоенергетичної Асоціації України, Українською Вітроенергетичною Асоціацією – УВЕА, Українською асоціацією Енергосервісних компаній, Українською Водневою Радою підписала Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю з найбільшою асоціацією відновлюваної енергетики Німеччини Bundesverband Erneuerbare Energie (BEE)”,”, – написав Домбровський.

Він наголосив, що головна ціль Меморандуму – створення та підтримання постійних контактів і посилення співробітництва Німеччини та України у сфері відновлюваної енергетики та клімату й розробки заходів, спрямованих на захист екології, зупинки кліматичних змін, прискорення «зеленого» переходу та розвиток експортного потенціалу «зелених» галузей економіки України.

За словами Президентки BEE докторки Сімони Петер, спільне зобов’язання підтримувати реконструкцію та безпеку енергопостачання України є яскравим свідченням міжнародної співпраці та згуртованості проти РФ.

“Німецькі компанії готові підтримувати розвиток української енергетики та виробництва тепла на відновлюваних джерелах енергії. Для України це означає більш безпечне децентралізоване постачання та більшу незалежність від Росії. Ми дуже раді, що в майбутньому зможемо сильніше підтримувати українців”, – додала Президентка ВЕЕ.