Хронікерс

Гарячі українські новини

Наслідки чергових російських обстрілів Запорізької області: є загиблий та поранені (ФОТО)

Російські війська обстрілюють територію Запорізької області з реактивних систем залпового вогню, авіації та артилерії, також використали ворожі безпілотники

За дві доби, 28-29 березня, правоохоронці зареєстрували 36 повідомлень про руйнування внаслідох ворожих ударів. Про це повідомляє пресслужба поліції області, передає Хронікерс.

Під вогнем окупантів опинилися Гуляйполе, Оріхів, Залізничне, Новоданилівка, Новоандріївка, Чарівне, Малинівка, Староукраїнка, Ольгівське, Білогір’я, Гуляйпільське, Мала Токмачка, Чарівне, Червоне, Щербаки Пологівського району, а також села Степове та Кам’янське Василівського району.

Найбільших уражень зазнали населені пункти Пологівщини. В Оріхові внаслідок авіаудару та періодичних артилерійських обстрілів зруйновані будинки та присадибні будівлі, пошкоджено територію домоволодінь.

Не менших збитків завдано і жителям Гуляйполя. Окрім знищених осель ворог забрав життя 63-річного місцевого мешканця. Також осколками снарядів були поранені 58-річний чоловік та 59-річна жінка – обох постраждалих доставили до лікарні.

Скоєні військовими рф злочини задокументовані правоохоронцями в рамках ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) КК України. За кожним фактом відкриті кримінальні провадження.