Хронікерс

Гарячі українські новини

На Одещині затримали “послідовника” Стремоусова, який наводив російські ракети на електропідстанції (ФОТО)

Служба безпеки затримала ще одного агента фсб у ході контрдиверсійних заходів в Одеській області

Зловмисником виявився місцевий “послідовник” колаборанта Стремоусова. На початку повномасштабного вторгнення ворожий поплічник намагався організувати в Одесі ворожу пропагандистську мережу, яка агітувала місцевих жителів підтримати російських загарбників. Про це повідомляє пресслужба СБУ, передає Хронікерс.

Для цього агент адміністрував декілька проросійських телеграм-каналів, де “розганяв” дезінформацію про ситуацію на південному фронті та намагався дискредитувати Сили оборони.

У подальшому він виконував додаткові завдання свого “куратора” з фсб. Зокрема, збирав розвіддані про місця базування Сил оборони в регіоні.

Крім того, зрадник передавав росіянам координати місцевої критичної інфраструктури, у тому числі електропідстанцій. Відповідну інформацію окупанти використовували для підготовки та здійснення прицільних ракетних ударів по українських енергообʼєктах.

Співробітники СБУ встановили місцезнаходження зловмисника і затримали під час виконання ним розвідувального завдання.

При обшуку за місцем проживання російського агента виявили комп’ютерну техніку, флешки і документи, які підтверджують його незаконну діяльність.

Фігуранту повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 КК України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Наразі він під вартою.