Хронікерс

Гарячі українські новини

СБУ затримала прикордонника, який намагався “злити” фсб інформацію про охорону північних рубежів України (ФОТО)

Контррозвідка Служби безпеки спільно зі співробітниками внутрішньої та власної безпеки Держприкордонслужби викрила ще одного російського агента у ході спецоперації у Чернігівській області

Агентом рф виявився інспектор Чернігівського прикордонного загону. Ще до початку повномасштабного вторгнення посадовець був завербований кадровим співробітником фсб. Про це повідомляє пресслужба СБУ, передає Хронікерс.

Після 24 лютого минулого року ворог “активував” свого поплічника для проведення розвідувально-підривної діяльності проти України в умовах війни.

Насамперед агресора цікавили бойові розпорядження та план заходів щодо інженерно-технічного облаштування державного кордону у межах Чернігівської області. Саме ці секретні відомості російський агент мав знайти, сфотографувати, а потім передати своєму “куратору” з фсб через месенджер у телеграмі.

Розвідінформація потрібна була окупантам для підготовки та проведення серії диверсій у прикордонних районах на півночі України. Співробітники СБУ своєчасно викрили зрадника і затримали його на спробі передачі інформації з обмеженим доступом агресору.

Зловмиснику повідомили про підозру за ч. 2 ст. 111 КК України (державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану). Йому обрали запобіжний захід – тримання під вартою.