Хронікерс

Гарячі українські новини

Споживання електронергії значно знизилося, обмеження є в одній області, – Укренерго

У Житомирській області через значні пошкодження мереж, внаслідок неодноразових атак росіян, застосовуються обмеження споживання

Про це повідомляє НЕК “Укренерго”, передає Хронікерс.

В інших регіонах обмежень у мережах “Укренерго”, які б призводили до необхідності обмеження споживання, немає.

Складна ситуація з електропостачанням залишається у регіонах вздовж лінії фронту, де ворог постійними артобстрілами пошкоджує мережі.

​​”Споживання значно нижче, ніж у понеділок минулого тижня, що пов’язано зі значним потеплінням та завершенням опалювального сезону в окремих регіонах. Переведення на літній час, яке відбулося в ніч на неділю, на роботу енергосистеми суттєво не впливає”, – йдеться у повідомленні.

Наразі працюють усі види електростанцій. Виробництва електроенергії достатньо для покриття споживання. Активна робота гідроелектростанцій зберігається протягом доби і додатково зростає, покриваючи пікові години споживання в енергосистемі. Також триває незначний імпорт електроенергії. 

“Відновлювальні роботи для усунення мережевих обмежень та підвищення надійності живлення споживачів тривають на всіх об’єктах “Укренерго”, пошкоджених російськими масованими атаками”, – зазначили в енергокомпанії.