Хронікерс

Гарячі українські новини

Путін заявив, що розмістить ядерну зброю в Білорусі

Російський диктатор виступив із заявою про те, що Москва і Мінськ домовилися розмістити тактичну ядерну зброю на території Білорусі

Про це очільник Кремля сказав в інтерв’ю росзмі, передає Хронікерс.

За словами Путіна, приводом для такого кроку стала заява Великої Британії про постачання Україні боєприпасів зі збідненим ураном.

“Що стосується наших переговорів з Лукашенком, приводом послужила заява заступника міністра оборони Великої Британії, що вони збираються постачати в Україну заряди зі збідненим ураном, це так чи інакше пов’язано з ядерними технологіями. Навіть поза контекстом цих подій, цієї заяви Олександр Лукашенко давно ставить питання про те, щоб розмістити на території Білорусі російську тактичну ядерну зброю. Ми вже передали в Білорусь наш відомий, дуже ефективний комплекс “Іскандер”, він теж може бути носієм. З 3 квітня розпочинаємо навчання екіпажу і 1 липня закінчуємо будівництво спеціального сховища для тактичної ядерної зброї на території Білорусі”, – зазначив він.

Путін також заявив, що Росії є чим відповісти на снаряди зі збідненим ураном.

“Повинен сказати, що Росії, звичайно, є чим відповісти. У нас, без перебільшення, сотні тисяч, саме сотні тисяч, таких снарядів. Ми їх поки що не застосовуємо”, – сказав президент країни-агресора.