Хронікерс

Гарячі українські новини

Мешканців Херсону закликали евакуюватися на безпечні території

Через постійні обстріли жителям міста пропонують переїхати

Херсонська міська військова адміністрація закликали мешканців міста евакуюватися. Про це МВА повідомила у телеграм-каналі, передає Хронікерс.

“Російські війська продовжують тероризувати нашу територіальну громаду. Найбільше страждають населені пункти, що знаходяться біля Дніпра. Через постійні атаки там практично неможливо забезпечити стале тепло- та водопостачання. Найкращий варіант убезпечити себе та своїх близьких – евакуюватися до більш безпечних регіонів”, – йдеться у повідомлені.

Зазначається, що це можно зробити кількома способами. Щодня можна скористуватися безкоштовними автобусами з Херсона до Одеси через Миколаїв, для цього необхідно залишити заявку на «гарячу лінію» Херсонської ОВА: тел. 0800330951 або 091 481 78 45;   

Треба звернутися через Telegram: @khoda_help_bot. Залишити заявку через Telegram-бот волонтерської організації Helping To Leave: @helpingtoleave_bot.  

Ті, хто записався на автобус, отримають смс-повідомлення із часом та місцем виїзду.   

З маломобільними людьми звʼязується оператор для уточнення деталей. Таких пасажирів евакуює волонтерська група на відповідному транспорті.   

Потяг із Херсона до Хмельницького, який відправляється через день по непарних числах, теж пропонується для евакуації. Потяг відправляється о 14:27 із Херсонського залізничного вокзалу.   

Для реєстрації та посадки необхідно приїхати на вокзал заздалегідь – за 2-3 години до відправлення потягу, реєстрація розпочинається об 11:30. Після прибуття до Хмельницького вас забезпечать житлом.