Хронікерс

Гарячі українські новини

У Києві скоротять комендантську годину

Новий період комендантської години дозволить збільшити час руху громадського транспорту

Із 26 березня у столиці збираються скоротити час комендантської години. Про це повідомляє Київська міська військова адміністрація, передає Хронікерс.

У КМВА зазначили, що зараз триває процедурне узгодження термінів та порядку зміни тривалості комендантської години. Згідно з робочим варіантом, вона триватиме з 00:00 до 05:00.

“Зменшення комендантської години узгоджується з метою покращення логістичного забезпечення в столиці України, сприяння сталому розвитку промисловості, підприємництва та економіки в цілому. Новий період комендантської години дозволить збільшити час руху громадського транспорту для зручності киян та гостей міста Києва. Також скорочення тривалості має сприяти зменшенню соціальної напруги, нарощенню виробництва, створенню нових робочих місць. Підприємства сфери обслуговування також матимуть змогу подовжити час свої роботи”, – сказав глава адміністрації Сергій Попко.

При цьому він наголосив, що війна в Україні не закінчилася, і загрози для Києва та його мешканців залишаються. Тому у разі виникнення підстав заходи безпеки можуть бути посилені.